PolishPLGermanDE-CH-ATEnglish (UK)

Młyn

Zarejestruj się do naszego Newslettera

Blok czekoladowy

Składniki

        250 g margaryny
        125 ml wody
        375 g cukru
        4 łyżki kakao
        250 g mleka w proszku
        220 g zmielonych/pokruszonych herbatników
        170 g połamanych na małe kawałki herbatników

Wykonanie

Keksówkę o długości 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Margarynę, wodę, cukier i kakao zagotuj razem. Zdejmij garnek z kuchni i wsyp mleko w proszku, dokładnie wymieszaj. Dodaj herbatniki – najpierw zmielone, a następnie połamane, raz jeszcze dokładnie wymieszaj. Przełóż masę do formy i wstaw na kilka godzin do lodówki, aż masa stężeje.

 

Ta strona wykorzystuje pliki cookies i inne podobne technologie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w pamięci Twojego urządzenia. Zobacz szczegółowe informacje jak zarządzać plikami cookies przy użyciu swojej przeglądarki internetowej. Polityka plików cookies.

pliki cookies z tej strony.