Recipe:
Take a bowl which is big enough to mix both kinds of flour. Make a pit and put crumbled yeast inside it. Then pour 150 ml of warm water and sprinkle some flour on the top. Leave the bowl for about half an hour in a warm place. Then pour rest of the water, put salt, cumin and mix everything till you get smooth dough. Then cover it with a linen cloth and leave in the warm place till it rises enough (for about an hour). In the same time heat up the oven (250°C). Well-risen doughshould be kneaded once more. Then put it in a buttered tray. Put into the oven, and after 10 minutes reduce the temperature to 150°C. Bake the bread for an hour from now. Short before the end you can spread some milk on the top – it will look better.
10-12-2011
Miło nam poinformować o uruchomieniu nowej strony internetowej Młyna Wilkanowo, na której znajdziecie Państwo szereg interesujących informacji dotyczących przetwarzania zbóż i produkcji mąki w naszym młynie. Aby ułatwić Państwu zakup...
Read more...25-11-2011
Oprócz tradycyjnych, dobrze Państwu znanych mąk pszennych, z których słynie Młyn Wilkanowo, wprowadziliśmy do naszej oferty paletę mąk żytnich oraz mąkę orkiszową. Zapraszamy do zapoznania się z nową ofertą!
Read more...01-10-2011
Zapraszamy szkoły na wycieczki połączone ze zwiedzaniem młyna. Poznacie tajniki sztuki młynarskiej, nauczycie się rozpoznawać rodzaje zbóż, zobaczycie pełen proces produkcji prawdziwej mąki. Zgłoszenia przyjmujemy pod adresem internetowym: kontakt@mlynwilkanowo.pl
Read more...15-09-2011
W związku z rozpoczęciem produkcji mąki z tegorocznego zboża, wprowadzamy nową ofertę sprzedaży i dostaw mąk do piekarni. W celu uzgodnienia zamówienia i terminów dostaw prosimy o kontakt mailowy kontakt@mlynwilkanowo.pl...
Read more...05-09-2011
Rozpoczęliśmy skup pszenicy z tegorocznych zbiorów. Zgodnie w wieloletnią tradycją Młyna Wilkanowo, koncentrujemy się na skupie zboża od rolników z naszego regionu. Zapraszamy!
Read more...Copyright © Młyn Wilkanowo 2011-2013 | Hedea.pl |