W średniej wielkości misce plastikowej pokruszyć drożdże, a następnie dodać składniki na ciasto zgodnie z wyżej podaną kolejnością.
Odstawić na 3 godz. w ciepłe miejsce, nic nie mieszać! Przykryć ściereczką. Po tym czasie ciasto zacznie rosnąć, więc należy je dokładnie wymieszać łyżką na jednolitą masę, tak, by odchodziło od miski.
Przez 10 min piec w 180 stopniach, przez 50 min w temperaturze 160 stopni. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło w środku.
Ciasto zawsze się udaje. Smacznego życzy pani Bożena.
10-12-2011
Miło nam poinformować o uruchomieniu nowej strony internetowej Młyna Wilkanowo, na której znajdziecie Państwo szereg interesujących informacji dotyczących przetwarzania zbóż i produkcji mąki w naszym młynie. Aby ułatwić Państwu zakup...
Read more...25-11-2011
Oprócz tradycyjnych, dobrze Państwu znanych mąk pszennych, z których słynie Młyn Wilkanowo, wprowadziliśmy do naszej oferty paletę mąk żytnich oraz mąkę orkiszową. Zapraszamy do zapoznania się z nową ofertą!
Read more...01-10-2011
Zapraszamy szkoły na wycieczki połączone ze zwiedzaniem młyna. Poznacie tajniki sztuki młynarskiej, nauczycie się rozpoznawać rodzaje zbóż, zobaczycie pełen proces produkcji prawdziwej mąki. Zgłoszenia przyjmujemy pod adresem internetowym: kontakt@mlynwilkanowo.pl
Read more...15-09-2011
W związku z rozpoczęciem produkcji mąki z tegorocznego zboża, wprowadzamy nową ofertę sprzedaży i dostaw mąk do piekarni. W celu uzgodnienia zamówienia i terminów dostaw prosimy o kontakt mailowy kontakt@mlynwilkanowo.pl...
Read more...05-09-2011
Rozpoczęliśmy skup pszenicy z tegorocznych zbiorów. Zgodnie w wieloletnią tradycją Młyna Wilkanowo, koncentrujemy się na skupie zboża od rolników z naszego regionu. Zapraszamy!
Read more...Copyright © Młyn Wilkanowo 2011-2013 |
![]() |
Hedea.pl |