Miło nam poinformować o uruchomieniu nowej strony internetowej Młyna Wilkanowo, na której znajdziecie Państwo szereg interesujących informacji dotyczących przetwarzania zbóż i produkcji mąki w naszym młynie. Aby ułatwić Państwu zakup naszych mąk, wprowadziliśmy wygodny formularz zamówienia dostępny w zakładce Nasze Produkty. Zapraszamy do zakupów!
Oprócz tradycyjnych, dobrze Państwu znanych mąk pszennych, z których słynie Młyn Wilkanowo, wprowadziliśmy do naszej oferty paletę mąk żytnich oraz mąkę orkiszową. Zapraszamy do zapoznania się z nową ofertą!
Zapraszamy szkoły na wycieczki połączone ze zwiedzaniem młyna. Poznacie tajniki sztuki młynarskiej, nauczycie się rozpoznawać rodzaje zbóż, zobaczycie pełen proces produkcji prawdziwej mąki. Zgłoszenia przyjmujemy pod adresem internetowym: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
W związku z rozpoczęciem produkcji mąki z tegorocznego zboża, wprowadzamy nową ofertę sprzedaży i dostaw mąk do piekarni. W celu uzgodnienia zamówienia i terminów dostaw prosimy o kontakt mailowy This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. lub telefoniczny: 509 11 37 13
28-05-2013
The traditional recipe for bread from ‘Kosowska vegetarian cuisine’ published in 1929 by M. Arcta in Warsaw. Tested by housewives from Wilkanowo. Ingredients: 5 litres of wholemeal wheat flour 2 1/2 litres of...
Read more...28-05-2013
Ingredients: 0,75 kg rye flour 0,25 kg wheat flour 0,5 l of warm water 1 teaspoon of salt 0,5 spoon of cumin 1 decagram of yeast Recipe: Take a bowl which is big enough to mix both kinds...
Read more...28-05-2013
Składniki: 1/2 kg mąki pszennej wilkanowskiej 1/2 kg mąki razowej żytniej około 8 dag drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soli 3 i 3/4 szklanki ciepłej przegotowanej wody ziarna: sezam, słonecznik, dynia, otręby pszenne prażone Przepis: Mąkę wilkanowską wymieszać...
Read more...Copyright © Młyn Wilkanowo 2011-2013 | Hedea.pl |