PolishPLGermanDE-CH-ATEnglish (UK)

Młyn

Melden Sie sich für Newsletter

Jede Hausfrau hat ihre Lieblingsrezepte für köstliche Backwaren wie Kuchen, Brot und Kekse. Und wir haben beschlossen, Ihnen einige Rezepte zu verraten, die mit Mehl aus Wilkanowo hervorragend schmecken. 
 
Guten Appetit!
 

Biszkopt

Składniki
 
6 jajek
330 g cukru
470 g mąki pszennej (typ 500)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
 
Wykonanie
 
Jajka ubij mikserem na puszysty krem. Nadal miksując stopniowo dodawaj cukier. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i powoli przesiej do jajek z cukrem, cały czas mieszaj. Ciasto przelej do tortownicy o średnicy 24 cm, której dno wyłóż papierem do pieczenia, a boki posmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Biszkopt piecz 55 minut w temperaturze 175°C. 
Po upieczeniu wyjmij biszkopt z piekarnika i odwróć go dnem do góry. Wyjmij z tortownicy i pozostaw do wystygnięcia. 
 
Wenn Sie und Ihre Lieblingsbackrezepte mitteilen möchten, senden Sie sie bitte an die Adresse: kontakt@mlynwikanowo.pl Wir veröffentlichen Ihr Rezept auf unserer Webseite unter Angabe des Namens des Autors. 
 
Sie sind herzlich willkommen!   
 

Ta strona wykorzystuje pliki cookies i inne podobne technologie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w pamięci Twojego urządzenia. Zobacz szczegółowe informacje jak zarządzać plikami cookies przy użyciu swojej przeglądarki internetowej. Polityka plików cookies.

pliki cookies z tej strony.