Every housewife has her favourite recipes for cake, bread and cookies. We want to share some of our best recipes with you. Try them and use the flour from Wilkanowo Mill. Bon apetit!
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a boki posmaruj masłem
i wysyp mąką lub kaszą manną.
Zmielone ciastka połącz z masłem i wyłóż na dno tortownicy.
Przygotuj masę serową – wszystkie składniki (oprócz „Oreo”) wymieszaj ze sobą, po czym dodaj połamane ciastka i raz jeszcze delikatnie wymieszaj.
Przelej masę do tortownicy.
Włóż sernik do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz przez ok. 5 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 130°C i piecz przez ok. 1 godz. 40 min.
Schłódź sernik w lodówce przez kilka godzin, po czym posmaruj jego wierzch masą krówkową
i udekoruj ciastkami wg własnego uznania.
Składniki
250 g margaryny
Copyright © Młyn Wilkanowo 2011-2013 | Hedea.pl |