PolishPLGermanDE-CH-ATEnglish (UK)

Młyn

Sign up for our newsletter

Every housewife has her favourite recipes for cake, bread and cookies. We want to share some of our best recipes with you. Try them and use the flour from Wilkanowo Mill. Bon apetit!

Blok czekoladowy

Składniki

        250 g margaryny
        125 ml wody
        375 g cukru
        4 łyżki kakao
        250 g mleka w proszku
        220 g zmielonych/pokruszonych herbatników
        170 g połamanych na małe kawałki herbatników

Wykonanie

Keksówkę o długości 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Margarynę, wodę, cukier i kakao zagotuj razem. Zdejmij garnek z kuchni i wsyp mleko w proszku, dokładnie wymieszaj. Dodaj herbatniki – najpierw zmielone, a następnie połamane, raz jeszcze dokładnie wymieszaj. Przełóż masę do formy i wstaw na kilka godzin do lodówki, aż masa stężeje.

 

If you want to share your favourite recipes, send them on kontakt@mlynwilkanowo.pl. We will place them on our website signing it with your name.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies i inne podobne technologie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w pamięci Twojego urządzenia. Zobacz szczegółowe informacje jak zarządzać plikami cookies przy użyciu swojej przeglądarki internetowej. Polityka plików cookies.

pliki cookies z tej strony.