PolishPLGermanDE-CH-ATEnglish (UK)

Młyn

Sign up for our newsletter

Every housewife has her favourite recipes for cake, bread and cookies. We want to share some of our best recipes with you. Try them and use the flour from Wilkanowo Mill. Bon apetit!

"Winna" babka

Składniki

         300 g  masła
         300 g  cukru
         2 cukry wanilinowe
         szczypta soli
         6 jajek
         400 g mąki pszennej (typ 500)
         1 łyżka proszku do pieczenia
         150 ml czerwonego wytrawnego wina
         100 g gorzkiej czekolady (startej na tarce)
         1 łyżeczka cynamonu
         3 łyżeczki kakao
 
Wykonanie

Masło, cukier, cukier wanilinowy i sól utrzyj na puszystą masę. Stopniowo dodawaj po jednym żółtku. Mąkę i proszek do pieczenia przesiej do ciasta. Dodaj pozostałe składniki. 
Na końcu delikatnie wmieszaj pianę z białek, ubitą ze szczyptą soli. Piecz w formie z kominkiem (średnica 28 cm), w temperaturze 170°C przez 60-70 minut.

Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje".

If you want to share your favourite recipes, send them on kontakt@mlynwilkanowo.pl. We will place them on our website signing it with your name.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies i inne podobne technologie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w pamięci Twojego urządzenia. Zobacz szczegółowe informacje jak zarządzać plikami cookies przy użyciu swojej przeglądarki internetowej. Polityka plików cookies.

pliki cookies z tej strony.