PolishPLGermanDE-CH-ATEnglish (UK)

Młyn

Sign up for our newsletter

Every housewife has her favourite recipes for cake, bread and cookies. We want to share some of our best recipes with you. Try them and use the flour from Wilkanowo Mill. Bon apetit!

Sernik "Oreo"

Składniki
 
spód:
        170 g ciastek „Oreo” lub podobnych
        40 g rozpuszczonego masła
 
masa serowa:
        1 kg twarogu sernikowego
        300 g cukru
        4 białka lub 3 całe jajka (używając samych białek uzyskamy bielszy sernik)
        budyń waniliowy
        200 ml śmietanki 30%
        10 szt. ciastek „Oreo” połamanych na kawałki
 
do dekoracji:
        4-5 łyżek masy krówkowej (kajmak)
        ciastka „Oreo”
 
 
Wykonanie
 

Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a boki posmaruj masłem
i wysyp mąką lub kaszą manną.
Zmielone ciastka połącz z masłem i wyłóż na dno tortownicy.
Przygotuj masę serową – wszystkie składniki (oprócz „Oreo”) wymieszaj ze sobą, po czym dodaj połamane ciastka i raz jeszcze delikatnie wymieszaj.
Przelej masę do tortownicy.
Włóż sernik do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz przez ok. 5 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 130°C i piecz przez ok. 1 godz. 40 min.
Schłódź sernik w lodówce przez kilka godzin, po czym posmaruj jego wierzch masą krówkową
i udekoruj ciastkami wg własnego uznania.


Przepis pochodzi z wypiekibeaty.com.pl

 
If you want to share your favourite recipes, send them on kontakt@mlynwilkanowo.pl. We will place them on our website signing it with your name.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies i inne podobne technologie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w pamięci Twojego urządzenia. Zobacz szczegółowe informacje jak zarządzać plikami cookies przy użyciu swojej przeglądarki internetowej. Polityka plików cookies.

pliki cookies z tej strony.