Każda Gospodyni ma swoje ulubione przepisy na pyszne wypieki: ciasto, chleb, ciasteczka. I my postanowiliśmy podzielić się z Państwem kilkoma przepisami, które świetnie się sprawdzają z wykorzystaniem mąki wilkanowskiej.
Smacznego!
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a boki posmaruj masłem
i wysyp mąką lub kaszą manną.
Zmielone ciastka połącz z masłem i wyłóż na dno tortownicy.
Przygotuj masę serową – wszystkie składniki (oprócz „Oreo”) wymieszaj ze sobą, po czym dodaj połamane ciastka i raz jeszcze delikatnie wymieszaj.
Przelej masę do tortownicy.
Włóż sernik do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz przez ok. 5 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 130°C i piecz przez ok. 1 godz. 40 min.
Schłódź sernik w lodówce przez kilka godzin, po czym posmaruj jego wierzch masą krówkową
i udekoruj ciastkami wg własnego uznania.
Jeśli chcieliby Państwo podzielić się swoimi ulubionymi przepisami na wypieki, prosimy przesłać je na adres: kontakt@mlynwilkanowo.pl. Zamieścimy Państwa przepis na naszej stronie internetowej, podając nazwisko Autora.
Zapraszamy!
Copyright © Młyn Wilkanowo 2011-2013 | Hedea.pl |