PolishPLGermanDE-CH-ATEnglish (UK)

Młyn

Melden Sie sich für Newsletter

Jede Hausfrau hat ihre Lieblingsrezepte für köstliche Backwaren wie Kuchen, Brot und Kekse. Und wir haben beschlossen, Ihnen einige Rezepte zu verraten, die mit Mehl aus Wilkanowo hervorragend schmecken. 
 
Guten Appetit!
 

Wafle czekoladowe

Składniki

125 g margaryny
250 g cukru
5 łyżek wody
2 łyżki kakao
250 g mleka w proszku
150 g wafli tortowych

 
Wykonanie
 
Zagotuj margarynę, cukier, wodę i kakao. Zdejmij garnek z ognia i dodaj mleko w proszku, dobrze wymieszaj. Póki masa jest jeszcze gorąca przełóż nią wafle. Następnie połóż na nie coś ciężkiego (np. 2 torebki cukru), aby warstwy lepiej się scaliły. Po upływie ok. 3 godzin pokrój wafle na dowolny kształt.

Wenn Sie und Ihre Lieblingsbackrezepte mitteilen möchten, senden Sie sie bitte an die Adresse: kontakt@mlynwikanowo.pl Wir veröffentlichen Ihr Rezept auf unserer Webseite unter Angabe des Namens des Autors. 
 
Sie sind herzlich willkommen!   
 

Ta strona wykorzystuje pliki cookies i inne podobne technologie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w pamięci Twojego urządzenia. Zobacz szczegółowe informacje jak zarządzać plikami cookies przy użyciu swojej przeglądarki internetowej. Polityka plików cookies.

pliki cookies z tej strony.