PolishPLGermanDE-CH-ATEnglish (UK)

Młyn

Zarejestruj się do naszego Newslettera

Każda Gospodyni ma swoje ulubione przepisy na pyszne wypieki: ciasto, chleb, ciasteczka. I my postanowiliśmy podzielić się z Państwem kilkoma przepisami, które świetnie się sprawdzają z wykorzystaniem mąki wilkanowskiej.

Smacznego!

Wafle czekoladowe

Składniki

125 g margaryny
250 g cukru
5 łyżek wody
2 łyżki kakao
250 g mleka w proszku
150 g wafli tortowych

 
Wykonanie
 
Zagotuj margarynę, cukier, wodę i kakao. Zdejmij garnek z ognia i dodaj mleko w proszku, dobrze wymieszaj. Póki masa jest jeszcze gorąca przełóż nią wafle. Następnie połóż na nie coś ciężkiego (np. 2 torebki cukru), aby warstwy lepiej się scaliły. Po upływie ok. 3 godzin pokrój wafle na dowolny kształt.

Jeśli chcieliby Państwo podzielić się swoimi ulubionymi przepisami na wypieki, prosimy przesłać je na adres: kontakt@mlynwilkanowo.pl. Zamieścimy Państwa przepis na naszej stronie internetowej, podając nazwisko Autora.

Zapraszamy!

Ta strona wykorzystuje pliki cookies i inne podobne technologie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w pamięci Twojego urządzenia. Zobacz szczegółowe informacje jak zarządzać plikami cookies przy użyciu swojej przeglądarki internetowej. Polityka plików cookies.

pliki cookies z tej strony.