PolishPLGermanDE-CH-ATEnglish (UK)

Młyn

Sign up for our newsletter

Every housewife has her favourite recipes for cake, bread and cookies. We want to share some of our best recipes with you. Try them and use the flour from Wilkanowo Mill. Bon apetit!

Wafle czekoladowe

Składniki

125 g margaryny
250 g cukru
5 łyżek wody
2 łyżki kakao
250 g mleka w proszku
150 g wafli tortowych

 
Wykonanie
 
Zagotuj margarynę, cukier, wodę i kakao. Zdejmij garnek z ognia i dodaj mleko w proszku, dobrze wymieszaj. Póki masa jest jeszcze gorąca przełóż nią wafle. Następnie połóż na nie coś ciężkiego (np. 2 torebki cukru), aby warstwy lepiej się scaliły. Po upływie ok. 3 godzin pokrój wafle na dowolny kształt.

If you want to share your favourite recipes, send them on kontakt@mlynwilkanowo.pl. We will place them on our website signing it with your name.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies i inne podobne technologie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w pamięci Twojego urządzenia. Zobacz szczegółowe informacje jak zarządzać plikami cookies przy użyciu swojej przeglądarki internetowej. Polityka plików cookies.

pliki cookies z tej strony.