Każda Gospodyni ma swoje ulubione przepisy na pyszne wypieki: ciasto, chleb, ciasteczka. I my postanowiliśmy podzielić się z Państwem kilkoma przepisami, które świetnie się sprawdzają z wykorzystaniem mąki wilkanowskiej.
Smacznego!
Składniki na ciasto
W średniej wielkości misce plastikowej pokruszyć drożdże, a następnie dodać składniki na ciasto zgodnie z wyżej podaną kolejnością.
Odstawić na 3 godz. w ciepłe miejsce, nic nie mieszać! Przykryć ściereczką. Po tym czasie ciasto zacznie rosnąć, więc należy je dokładnie wymieszać łyżką na jednolitą masę, tak, by odchodziło od miski.
Przez 10 min piec w 180 stopniach, przez 50 min w temperaturze 160 stopni. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło w środku.
Ciasto zawsze się udaje. Smacznego życzy pani Bożena.
Jeśli chcieliby Państwo podzielić się swoimi ulubionymi przepisami na wypieki, prosimy przesłać je na adres: kontakt@mlynwilkanowo.pl. Zamieścimy Państwa przepis na naszej stronie internetowej, podając nazwisko Autora.
Zapraszamy!
Copyright © Młyn Wilkanowo 2011-2013 | Hedea.pl |