Miło nam poinformować o uruchomieniu nowej strony internetowej Młyna Wilkanowo, na której znajdziecie Państwo szereg interesujących informacji dotyczących przetwarzania zbóż i produkcji mąki w naszym młynie. Aby ułatwić Państwu zakup naszych mąk, wprowadziliśmy wygodny formularz zamówienia dostępny w zakładce Nasze Produkty. Zapraszamy do zakupów!
Oprócz tradycyjnych, dobrze Państwu znanych mąk pszennych, z których słynie Młyn Wilkanowo, wprowadziliśmy do naszej oferty paletę mąk żytnich oraz mąkę orkiszową. Zapraszamy do zapoznania się z nową ofertą!
Zapraszamy szkoły na wycieczki połączone ze zwiedzaniem młyna. Poznacie tajniki sztuki młynarskiej, nauczycie się rozpoznawać rodzaje zbóż, zobaczycie pełen proces produkcji prawdziwej mąki. Zgłoszenia przyjmujemy pod adresem internetowym: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
W związku z rozpoczęciem produkcji mąki z tegorocznego zboża, wprowadzamy nową ofertę sprzedaży i dostaw mąk do piekarni. W celu uzgodnienia zamówienia i terminów dostaw prosimy o kontakt mailowy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. lub telefoniczny: 509 11 37 13
26-02-2017
Składniki na ciasto 1 paczka świeżych drożdży / 10 dag/ 5 całych jajek szczypta soli 1 szklanka letniego mleka 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 5 szklanek mąki wilkanowskiej 500 Składniki na kruszonkę 3 łyżki mąki 3 łyżki...
Czytaj dalej...26-02-2017
Składniki ½ kg mąki pszennej chlebowej wilkanowskiej 750 ½ mąki żytniej chlebowej wilkanowska 720 pół paczki drożdży pól szklanki oleju 3 szklanki ciepłej wody sól do smaku ziarna sezamu, słonecznika lub otręby pszenne Wykonanie Mąkę wymieszać w misce plastikowej...
Czytaj dalej...26-02-2017
Składniki 35 dag mąki 500 wilkanowskiej, 50 ml śmietany, 20 ml wódki, 5 dag masła, 2 jaja, 6 żółtek, sól, smalec do smażenia/ 2 kostki/, cukier puder do posypania faworków. Wykonanie Mąkę przesiać przez sitko na stolnicę, posiekać masło, dodać żółtka...
Czytaj dalej...22-04-2015
Składniki 125 g margaryny 250 g cukru 5 łyżek wody 2 łyżki kakao 250 g mleka w proszku 150 g wafli tortowych Wykonanie Zagotuj margarynę, cukier, wodę i kakao. Zdejmij garnek z ognia i dodaj mleko w proszku,...
Czytaj dalej...14-04-2015
Składniki 6 jajek 330 g cukru 470 g mąki pszennej (typ 500) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie Jajka ubij mikserem na puszysty krem. Nadal miksując stopniowo dodawaj cukier. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i...
Czytaj dalej...14-04-2015
Składniki (na 12 sztuk) 125 g miękkiego masła 125 g brązowego cukru 150 g mąki pszennej (typ 500) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka cukru wanilinowego 4 łyżki kwaśnej śmietany 40 g orzechów...
Czytaj dalej...09-04-2015
Składniki spód: 170 g ciastek „Oreo” lub podobnych 40 g rozpuszczonego masła masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 300 g...
Czytaj dalej...09-04-2015
Składniki 300 g masła 300 g cukru 2 cukry wanilinowe szczypta soli 6 jajek 400 g...
Czytaj dalej...09-04-2015
Składniki 250 g margaryny 125 ml wody 375 g cukru 4 łyżki kakao 250 g...
Czytaj dalej...Tradycyjny przepis na pieczenie chleba wg. 'Kosowskiej kuchni jarskiej' z 1929 roku z Wydawnictwa M, Arcta w Warszawie (pisownia oryginalna). Sprawdzony przez gospodynie z Wilkanowa. Składniki: 5 litrów mąki pszennej razowej 2 1/2…
Składniki: 0,75 kg mąki żytniej 0,25 kg mąki pszennej 0,5 l ciepłej wody 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki kminku 1 dag drożdży Przepis: W odpowiednio dużej misce należy wymieszać oba rodzaje mąki. W mące robimy dołek i wkruszamy…
Składniki: 1/2 kg mąki pszennej wilkanowskiej 1/2 kg mąki razowej żytniej około 8 dag drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soli 3 i 3/4 szklanki ciepłej przegotowanej wody ziarna: sezam, słonecznik, dynia, otręby pszenne prażone Przepis: Mąkę wilkanowską wymieszać…
Copyright © Młyn Wilkanowo 2011-2013 | Hedea.pl |